Nordisk ungdomsläger - artikelNordiskt Ungdomsläger för dövblinda 17–24 juli 2017 i Stockholm, Sverige

Detta läger blev av i Bosöns idrottsfolkhögskola i Stockholm med 32 deltagare från hela Norden och 4 ledare, alla med dövblindhet eller kombinerad hörsel- och synnedsättning. Och så massor med ledsagare och tolkar – totalt var vi över 80 personer!

Veckan var intensiv och fullproppad med aktiviteter och föreläsningar. Det var aktiviteter som poängjakt där man bland annat fick äta surströmning och sjunga svenska nationalsången, klättra i en höghöjdsbana, lösa mordgåta, teaterworkshop, fäkta i blindo, Gröna Lund, Gamla Stan, ABBA Museum och Vasamuseet. Där mellan hann vi också basta massor i den fina bastun vid havet. Det var föreläsningar med olika personer med dövblindhet från olika länder – en från Frankrike, en från Belgien och en från Sverige – alla lyfte fram det positiva med att vara dövblind ungdom och vi blev stärkta! Varje kväll hade varje land sin egen afton där de planerade kvällen, ofta med lekar, frågor och smakprover med godis, mat och dryck från deras land. Spännande att vi i Norden är nära varandra, men ändå kan ha olika kulturer.

Stort tack till DBU, tolkar, fonder och inte minst själva deltagarna som gjorde detta läger möjligt och fantastiskt. Vi ses i nästa Nordiskt ungdomsläger i Norge 2019!

/Ledarna Sofia Nilsson, Sarah Remgren, Sophie Toomväli-Petersson och Frida Bertzell Enjeby