Familjevecka

Familjeveckan den 13-18 juli kommer att hållas på Furuboda folkhögskola som ligger i östra Skåne 800 meter från havet, nära Åhus. Skolan drivs av en ideell förening som arbetar för att vara en kreativ mötesplats för människor med olika förutsättningar. Ungefär hälften av eleverna på skolan har någon form av funktionsnedsättning. Skolan erbjuder både långa och korta kurser med inriktningar inom musik, idrott, fordon och teoretiska ämnen. Vi ser fram emot att ta vara på allt som de har att erbjuda.

Varje sommar håller FSDB:s familjesektion Familjeveckan för familjer där en eller båda föräldrarna har någon form av dövblindhet. Man känner sig lätt ensam som förälder med dövblindhet och familjesektionen är en möjlighet att få möta andra familjer. Syftet med familjeveckan är att stötta och dela kunskaper med varandra samt att genom föreläsningar, aktiviteter och utflykter stärka familjerna. Barnen har egna, roliga och åldersanpassade aktiviteter tillsammans med barnvana fritidsledare.

Deltagaravgiften är 750 kr för vuxna och 500 kronor för barn upp till 18 år. Barn under tre år deltar gratis. I priset ingår resa, logi och mat. Vuxna som arbetar kan även beviljas ersättning för förlorad inkomst under veckan.

Sista anmälningsdag är den 1 maj, men din familj kan anmäla sig redan nu genom att maila Roger Såthe roger@fsdb.org

Mer information om aktiviteter, utflykter och föreläsningar under Familjeveckan kommer i aprilnumret av Kontakt med FSDB.