LSS manifestation

2017-11-30

Söndagen den 3 december kommer manifestationer att genomföras i hela Sverige under rubriken Assistans är frihet! Rädda LSS!

Förbundet RBU - Rörelsehindrade Barn & Ungdomar är initiativtagare för manifestationerna som hålls för andra året i rad och i år är FSDB en av medarrangörerna.

Förbundsordförande Amanda Lindberg och styrelseledamot Klas Nelfelt kommer att delta på manifestationen på Norra Bantorget i Stockholm nu på söndag.

Manifestationens paroller
Äntligen nödstopp men inte för alla!
Fler än 1 000 personer fallit ur personlig assistans sedan regeringen tillträdde. Många av dessa står idag helt utan stöd. Regeringen måste ge besked om hur besluten ska återställas.

1 av 10 får äta!
Bara lite drygt en av tio som ansöker om assistans för första gången får ja. Alla andra får avslag. Den snabböversyn av lagen som regeringen aviserade den 14 november måste omfatta alla domar, inte bara domen från 2017.

Nya direktiv till LSS-utredningen!
Grupper ställs mot varandra i LSS-utredningens uppdrag, som har order om att spara i personlig assistans. Ge utredningen direktiv att stärka kvaliteten i samtliga insatser, inte att skära ytterligare i en redan misshandlad frihetsreform.

Orter där manifestationen hålls på söndag 3 december

Alvesta, OBS 2 december
Borlänge
Eskilstuna
Falkenberg
Falun
Göteborg
Halmstad
Helsingborg
Kalmar
Karlstad
Kristianstad
Linköping
Luleå
Malmö
Norrköping
Stockholm
Veberöd
Visby
Västerås
Umeå
Örebro

Det finns flera Facebookevenemang för de olika städerna, där det står tider, plats och mer information om manifestation som äger rum just i din närhet, Häng med du också!

Läs mer på