Ridläger på Sämsholms gård 2020

2020-02-12

Nu är det återigen dags! För sjunde gången ordnar vi i FSDB Örebro-Värmland i samarbete med Vara Hästsportklubb ett ridläger för personer med dövblindhet.

Nu är det återigen dags! För sjunde gången ordnar vi i FSDB Örebro-Värmland i samarbete med Vara Hästsportklubb ett ridläger för personer med dövblindhet.

Tid: Måndag 3 - lördag 8 augusti 2020

På lägret får du vara med om:
- Egen häst att sköta.
- Ridning i underbar natur.
- Programridning och teori.
- Möjlighet att ta ridborgarmärket.
- Bad och ev. båttur och mycket annat.

Sämsholms gård ligger några mil utanför Herrljunga i Västergötland och är en privatägd lägergård. Den är delvis tillgänglig för personer med olika funktionsnedsättningar och anpassad för verksamhet med hästar. Där finns 4-bäddsrum, stora sällskapsytor, fina träningsmöjligheter, god kvalitet på mat och undervisning, ridhus 20 X 60 meter samt utebana och terrängbana.

Nytt för i år är att alla samlas på måndagskvällen 3 augusti för att kunna sätta igång direkt på tisdagsmorgonen 4 augusti samt att vi avslutar med lunch lördag 8 augusti. Se preliminära tider sist i detta brev.

Vi serverar frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat.

Vi bor i fyrabäddsrum med två våningssängar, så alla måste vara beredda att dela rum och att det kan bli lite trångt.

Anmälan gör du så fort som möjligt, men allra senast 30 april.

Efter 30 april är anmälan bindande. Då måste du betala deltagaravgiften, även om du inte kommer till lägret. Anmälan gör du till linda@fsdb.org eller marita.r.peterson@telia.com

Deltagarantalet är begränsat, så det är först till kvarn som gäller.

Ridlägret kostar 7 000 kronor/ryttare, men FSDB Örebro-Värmland betalar en del, så deltagaravgiften för dig som är röstberättigad FSDB-medlem är 4 500 kronor inkl. hästhyra eller 3 500 kronor, om du tar med egen häst.

Assistenter/ledsagare/tolkar betalar också 4 500 kronor för kost och logi på hela lägret eller 400 kronor/dag för endast kost och 500 kronor/natt för endast logi.

Deltagaravgiften betalas till FSDB Örebro-Värmland, bankgiro 5859-5042 senast 30 april. Om du inte har betalat 30 april, får du betala ytterligare 500 kronor.

Du betalar och bokar själv resor till/från Sämsholms gård.

Du beställer också tolkar själv hos din Tolkcentral. Vi rekommenderar att du har samma tolkar på hela lägret, eftersom vi har erfarenhet av att det blir rörigt för alla, när det kommer olika tolkar varje dag.

Om du har frågor kontakta någon av oss:
Linda Eriksson, epost linda@fsdb.org eller SMS 0761367614.

Marita Rantanen - Peterson, epost marita.r.peterson@telia.com eller SMS 0703484046.