Rapport om DBU:s distansårsmöte 9 maj 2020!

thumbnail_IMG_20200510_065704_781

2020-05-11

Syntolkning: Sofia står leende vid en stor skärm där man ser flera olika bildrutor med andra årsmötesdeltagare. Hon håller även upp en mobil, där andra deltagare deltar via ljud.

Wow vilket årsmöte den 9 maj 2020 alltså, med flera historiska inslag!

Vi alla var nervösa och tyckte att DBU:s första årsmöte på distans skulle bli spännande och intressant att genomföra - för ingen visste hur det skulle gå!

Årsmötet började med en timmes lång förberedelsetid där alla kopplade upp sig digitalt, vilket var ett stort och komplicerat projekt med deltagare med väldigt varierande syn- och hörselgrad och kommunikationssätt, vissa utan egna dövblindstolkar hos sig. Till slut fick vi det att fungera både med tekniken med många olika skärmar och telefonlinjer och mötestekniken med noggrann turtagning och fokus på full delaktighet.

Anne-Maj Magnström som årsmötesordförande guidade 14 röstberättigade medlemmar genom dagen som nedtecknades av årsmötessekreteraren Angelica Grann. Tekniken flöt på förvånansvärt bra med minimalt med tekniskt strul, diskussionerna var bitvis långa och tunga medan andra beslut fattades smidigt och snabbt. Med svett, tårar, skratt, hårslitande och stora doser av tålamod fattade årsmötet dessa historiska beslut:

- DBU går från att vara sektion under FSDB till en självständig organisation.

- DBU byter namn från Dövblind Ungdom till Dövblind Barn och Ungdom, med samma förkortning DBU.

- Nya styrelsen består av nyvalda ordförande Sofia Nilsson och nyvalda ledamöterna Ehsan Salem och Linus Ekfält, vilket var första gången på länge med fler killar än tjejer i styrelsen.

- Två styrelsesuppleanter valdes in för första gången; Frida Bertzell-Ejneby och Sophie Toomväli-Petersson.

Tack alla mötesfunktionärer, tolkar och medlemmar för detta unika och minnesvärda årsmöte med många kloka och bra beslut för DBU:s framtid. Nu rullar vi upp ärmarna och tar tag i det nya spännande verksamhetsåret 2020-2021 med er alla!