Distansaktivitet - Test nr 2 av Zoom

2020-10-06

Test för personer med Dövblindhet!
8 okt kl 15-17 direktlänk finns längst ner i artikel

Vi fortsätter med tester. Den 2 okt hade vi första testet och vi fick bra respons och vet mer vad vi måste förbättra i vissa områden.

Tänk på att:
Du behöver programmet zoom för att kunna delta.

- Dator - gå till www.zoom.us.

- Surfplatta/smarttelefon - gå till Apple stor/Google play och sök efter Zoom

- Man kan klicka på länken som finns ovan och då kommer datorn/surfplattan/mobiltelefon att begära att man laddar ner programmet.

Kommunikation
- Det kommer att finnas centraltolkar och skrivtolkar på distans.

- Taktilt teckenspråk: Beställ tolkar till dig. Se till att din dator/surfplatta har bra ljud så att tolkarna kan höra och tolka till dig. Passa på att testa den 8 okt och beställ tolkar nu! Fler tillfällen kommer.

- Teckenspråkiga (visuellt):
Du kan använda centraltolkar på distans (i Zoom) Men för många av oss är det svårt och energikrävande att avlästa från skärmen, rekommendera vi att du beställer tolk hem till dig. Se till att datorn/surfplatta har bra ljud.

- Hörselskadad med slinga:
Se till att slinga är uppkopplad till dator/surfplatta. I vissa distansaktiviteter rekommenderar vi att ha, på plats, en dövblindtolk som kan ge syntolkning, upprepa vad som sades och ge socialhaptiska signaler. Dövblindtolken kan behöva egen enhet.

Ordningsregler:
Det är extra viktigt att vi har ordningsregler, eftersom det är så lätt att störa andra, speciellt ljuden.
I testet gäller det följande

- Ha alltid stängt ljud och video, förutom när du har fått ordet.

- När den ansvariga ger dig ordet, då kan du slå på kameran och mikrofonen. När du är klar, stäng kameran och mikrofonen.

Du kommer att uppleva början att det är rörigt. Men komihåg att det är test och att du får lära dig hur det fungerar och vad du behöver tänka på nästa gång. (Även vi ska lära sig och vad vi behöver tänka på)

Om du inte får igång zoom, ta kontakt med din region, tex syncentral eller dövblindteam för att få hjälp!