Två föreläsningar på distans ordnats av FSDB Väst

2021-01-12

1. Bedrägerier. Ett samhällsproblem!
Tid: 18 jan kl 16-18. OBS öppnas kl 15.00 för test.
Plats: Distans, Zoom

2. Hörapparater, hjälpmedel och framtiden
Tid: 27 januari kl 15-17. OBS öppnas kl 14.00 för test.
Plats: Distans, Zoom

FSDB Väst ordnar två olika föreläsningar på distans som alla medlemmar i Sverige kan ta del av. En av dem är på kort varsel. Men vi hoppas kunna spela in och visa den i repris.

På båda föreläsningar kommer det finnas distanstolk och skrivtolk.

Intresserad att delta på föreläsningarna? Skicka din in anmälan per mail till mail till tummenupp@fsdb.org

Länk till föreläsningar skickas ut några dagar innan föreläsningen.

Mer detaljerat av föreläsningar:
Bedrägerier. Ett samhällsproblem!
Utvecklingen av bedrägeribrotten beror till stora delar på en ökad internetanvändning i samhället och fler tekniska prylar. Den tekniska utvecklingen bidrar till att nya metoder och möjligheter att begå bedrägeribrott utvecklas. Med rätt kunskap finns enklare metoder för att undvika att bli utsatt. Föreläsningen kommer beröra olika bedrägerier och hur man kan skydda sig mot dessa.
Den kommer bl.a. beröra bedrägeri via telefon, bluffakturor, Id stöld, annons och kortbedrägerier.

Hörapparater, hjälpmedel och framtiden
Av Jenny Widmark, Nkcdb/Dövblindteamet VG
En del av er är vana hörapparatanvändare, en del är nybörjare. Oavsett vad, så är ni alla välkomna att lyssna till föreläsningen den 27 januari om bland annat vad audionomer tänker på när de gör sina urval av hörapparater, vad kan vara extra viktigt att tänka på då man har en kombinerad syn- och hörselnedsättning, hur ser marknaden i Sverige ut idag och vad händer i hörapparatsvärlden i den närmsta framtiden? Vi kanske också hinner prata om när man egentligen är en CI-kandidat? Var med och ställ dina frågor så ska jag försöka svara! Jenny arbetar som audionom i ett Dövblindteam i Västra Götaland och är en del av Teknikforumet inom Nationellt Kunskapscenter för dövblindfrågor.

Välkommen önskar FSDB Väst