Familjesektionens familjevecka 2021 i Västervik, Småland

2021-03-22

Varmt välkomna till en familjevecka för föräldrar med dövblindhet/kombinerad syn- och hörselnedsättning och deras familjer.

Västervik Resort och Konferens, Västervik i Småland mellan den
28 juni-2 juli 2021

Ta chansen och anmäl Er till en energigivande vecka där Ni får möjlighet att träffa andra familjer med barn och ungdomar. Ledarhundar är också välkomna. Det kommer att bli annorlunda det här året, vi kommer att vara ute hela tiden och det blir inga föreläsningar. Vi får mer tid att utbyta erfarenheter med varandra. Vi slipper sitta och lyssna på föreläsningar inomhus hela tiden. Vi försöker ordna anpassade aktiviteter ute p.g.a. corona. Vi planerar att boka kajakpaddling, SUP, äventyrsgolf och upplevelsebad.

FSDB Familjesektionen arrangerar årligen en mycket uppskattad familjevecka för föräldrar med dövblindhet och deras familjer.
Boka in måndagen den 28 juni - fredagen den 2 juli 2021 i din kalender!

Vad händer under veckan
Det blir erfarenhetsutbyte och aktiviteter för hela familjen samt umgänge under avslappnande former. Med erfarenhetsutbyten och aktiviteter är målet att veckan skall bidra till att ge er enkla och användbara verktyg för att hantera vardagen på ett smidigare sätt samt ge en energipåfyllning.

Det kommer att finnas gott om tid för samtal och erfarenhetsutbyte familjer emellan.
Familjeveckan är till för alla familjer som har minst en förälder som har dövblindhet.
Med stöd av dövblindtolkar som kommer att finnas på plats så underlättas kommunikationen mellan personer med dövblindhet, hörande, hörselskadade och döva.
Så alla är välkomna till vår familjevecka, även anhöriga som är hörande/hörselskadade, så ta chansen att få utbyta erfarenheter med varandra.

Västervik Resort är en skärgårds stad, 3 km från centrum. De har fina ytor att röra sig på och tillgängligheten är bra. Det finns härliga skogsområden där man kan ta långa promenader, eller varför inte testa någon av de många utomhusaktiviteter som erbjuds, t.ex. stor lekplats, padelbana, fotbollsgolf, paddling, shuffleboard, dart och boule m.m.

Barn- och ungdomsledare
Det finns barn- och ungdomsledare som tar hand om barnen om vi behöver ha hjälp.

Vi börjar måndagen den 28 juni från kl 16.00 med inkvartering på Västervik Resort och avslutar fredagen den 2 juli kl 13.00 efter lunch.
Ett detaljerat program kommer att skickas till er senare när familjeveckan närmar sig.

Det blir begränsat antal familjer under veckan. Vi prioriterar familjer som inte har varit med tidigare år. Vi har bokat 10 stugor inkl. sänglinne och städning.

Anmälan
görs senast den 30 april 2021 till Eva Donner på eva@fsdb.org. OBS! Anmälan är bindande! Vi följer noga utvecklingen av ev. restriktioner till följd av pandemin och detta kan påverka familjeveckan.

Glöm inte bort att boka tolkar, ledsagare
Om ni har behov av ledsagare/assistenter rekommenderar vi er att ni söker ersättning för logikostnader för dem via er hemkommun/assistansbolag.
Ni som är tolkanvändare eller behöver tolk bokar i er hemkommun/landsting.

För mer info om Västervik Resort och Konferens: https://www.vastervikresort.se/

Varmt välkomna!
Familjesektionens styrelse
Helen Edholm (ordförande)
Linda Hejdesten (ledamot)
Wandi Lundgren (ledamot)