Familjeveckan 2023

På teckenspråk klicka här

Familjeveckan 2023


Gustavsviks Camping 10-13 juli

FSDB Familjesektion brukar arrangera en mycket uppskattad familjevecka för föräldrar med dövblindhet, kombinerad syn och hörselnedsättning med deras familjer där alla får möjlighet att träffas.

Det blir erfarenhetsutbyten och aktiviteter för alla samt umgänge under avslappnande former.

Målet är att veckan skall bidra till att ge er enkla och användbara verktyg för att hantera vardagen på ett smidigare sätt samt ge en energipåfyllning.?Familjeveckan är till för alla familjer med minst en förälder som har dövblindhet.

Med stöd av dövblindtolkar som kommer att finnas på plats underlättas kommunikationen mellan personer med dövblindhet, hörande, hörselskadade och döva.

Vi planerar en dag där vi ska ha föreläsning och en dag i den täta djungeln Lost City som är ett äventyrsbad där alla kommer att ha roligt. Vågar ni?
Vi har bjudit Christina Grönborg och Agneta Hummerhielm som ska ha hemberedskapskurs med oss. De kommer att gå igenom hur du förebygger och hanterar till exempel brand, strömavbrott och avsaknaden av vatten.

Kursen i hemberedskap syftar till att ge dig en stärkt förmåga att själv kunna hantera konsekvenserna av en kris och tillgodoser dig med grundläggande behov som mat, vatten, värme och information.

Vi kommer att bo i egna stugor på Gustavsviks camping där det finns många olika aktiviteter man kan göra om man vill.

Mer information finns på https://gustavsvik.se

Ett detaljerat program finns hos Emil som du kan få.

Det blir ett begränsat antal familjer under veckan. Vi prioriterar familjer som inte har varit med tidigare år.

Nu har vi även möjlighet att ta emot dagbesökare där allt utom boende ingår.

Deltagaravgiften för vuxna medlemmar och stödjande medlemmar är 1150 kronor. Deltagare som icke är medlemmar betalar fullt pris 3500 kronor. Barn under 3 år deltar kostnadsfritt och barn 3-18 år betalar 500 kronor. I priset ingår all mat, logi, aktiviteter och resor.

Dagbesökare betalar 500 kronor för en vuxen och 300 kronor för ett barn. Då ingår endast aktiviteter, lunch och middag i priset för två dagar (11-12 juli).

Du gör anmälan till Emil Bejersten på e-post: emil@fsdb.org När du fått bekräftelse betalar du in deltagaravgiften direkt, i och med det är din plats bekräftad. Om betalning uteblir går din plats vidare till någon annan.
Du behöver också anmäla om din familj ska vara med på äventyrsbadet Lost City då vi måste förboka för en grupp i god tid före.

Anmälan
Anmälan öppnar den 10 mars kl. 10.00.
Sista anmälningsdag: 13 april.
Anmälan är bindande och avgiften är inte återbetalningsbar.

Tolkbeställning gör du till ditt landsting/region i så god tid som möjligt.

Mer information hittar du i våran facebookgrupp ”FSDB Familjesektion” och det går bra att ställa frågor till oss där.

Varmt välkomna!

Familjesektionens styrelse

Helen Edholm?
Roger Såthe
Linda Hejdesten