Bli medlem hos DBU

Nytt år och nytt medlemskapsår hos DBU!

Vad får man som medlem hos DBU? Kolla här vad några av våra medlemmar säger.

Det kostar endast 150 kr per år och det bästa är att det är GRATIS hela 1a året för nya medlemmar!

För att söka om medlemskapet måste du ladda ner och skriv ut bilagan "Ansökan om medlemskap".

Vi ses, hörs och känns i DBU-gemenskapen!

Syntolkning: En 5-minuters lång film med undertexter och teckenspråk där några medlemmar berättar. Hela syntolkningen av medlemsfilmen finns här nedan:

Första sida finns det en stor bild och tre mindre bilder och en DBU:s logotyp. Längst upp är det en gruppbild från DBU:s 25 år jubileum 6-8 september 2019. Längst ner till vänster är det en gruppbild från en lyckad fjällvandring 2016 i Jämtlandstriangeln. Bilden i mitten är en gruppbild från Bodyflight 14 dec 2019. Sen längst ner till höger är det en DBU:s logotyp.

Vad betyder DBU för dig?

Teresias svar:
Hej! Ja vad betyder DBU för mig? Otroligt mycket, jag har varit medlem hos DBU från 1997 då betyder det att jag var sex år gammal då blev jag medlem hos DBU. Ja, jag har varit med om mycket så för mig betyder DBU mycket. Jag hittade likhet och mer trygghet i mig som dövblindhet och personlighet det också!

Josefins svar:
Otroligt bra!

Ehsans svar:
Ja, jag upplever att det är lätt att träffa folk med dövblindhet och sociala sen upplever jag också att jag är mer trygg att träffa folk som accepterar en.

Niklas svar:
Jag skulle säga att det betyder...*funderar* Det känns som DBU är min andra familj. Det känns som det är en bra grupp att vara med i. Känns verkligen som andra familj!

Barsams svar:
För mig betyder DBU syn- och hörselnedsättning. Det betyder att man ska hänga med som alla andra i samhället och ha rättigheter. Och aktiviteter är bra där vi kan klara av och umgås.

Vad är ditt favoritminne hos DBU?

Teresias svar:
Otroligt svårt därför att jag har varit medlem i 22 år. Många minnen att välja på men bästa minne är då var jag liten. Jag var sex år gammal då blev jag medlem då var de flesta andra medlemmar äldre, jag var yngst. Jag var alltid ivrig och intressera sig att göra saker, jag kom alltid till folk och frågade jämt om vad vi skulle göra nu. Alla andra tyckte att det var jobbigt och kallade mig snorunge som aldrig höll käften. Mitt bästa minne är att provocera folk, som nu när jag blir äldre då upplever jag samma sak då träffar jag yngre DBU medlemmar som gör samma sak mot mig. Det betyder karma att jag får det igen.

Josefins svar:
Min favorit är den här fotoväggen med 90 tals-grejer, ett bra minne.

Ehsans svar:
Mitt favoritminne hos DBU är NUL (Nordisk ungdomsläger) under 2017, så otroligt stort! NUL ordnades här i Stockholm, Sverige. Jag stannade i en vecka, var så otroligt helt slut. Men så kul!

Barsams svar:
Mitt favoritminne, ja olika äventyr. Bästa minne hos DBUm, vad? *Funderar* Jag tror att det var Skåne men jag minns inte vilket år, sen har jag varit på Gotland, många platser men i alla fall USA resan då åkte vi dit med DBU. Vi såg hur dövblinda ungdomar levde där. Så annorlunda än Sverige, så intressant! Olika sätt och system än Sverige.

Niklas svar:
Det måste vara från Nordisk Camp då vi...*funderar* Jaja. Från olika länder kom till lägret. Vi lekte och umgicks. Och jag måste äta surströmming!


Vad vill du säga till personer som funderar att bli medlem hos DBU?

Teresias svar:
Jag tycker att ni ska bli medlemmar hos DBU, syftet att få träffa andra som är i samma situation som er. Det betyder att framtiden då kan ni känna att ni alltid har vänner som kan förstå era situationer, känslor och likheten. Eftersom ut i samhället möter man alltid okunskap, fördomar och dåligt bemötande. Då är det skönt att DBU är en trygghetsplats, eftersom det finns folk som förstår och hur du känner dig. Därför vill jag att ni ska bli medlemmar hos DBU plus då får ni träffa mig också, såklart!

Ehsans svar:
Ni som är inte medlemmar hos DBU då har ni missat mycket. Då tycker jag att ni ska testa komma hit!

Barsams svar:
Jag vet inte om det är svårt att vara med pga noll ork eller se själv som dövblind när man inte har accepterat det än. Jag tycker att ni ska få prova på för första gången helt gratis sen får ni se hur det blir framöver.

Niklas svar:
Jag vill uppmana och uppmuntra alla testa att komma hit. Ska...*funderar* Ska... Tror säkert att dom får bra välkommande här. Jag säger ja... Testa att komma hit. Hoppas att det ska fortsätta framöver, jag tror att det skulle fortsätta!

Sen kommer nästa sida i svart bakgrund med vita texten: Tveka inte om att kontakta oss om du har funderingar/frågor eller vill bli medlem!

Mail logotyp: Dbu@dbu.nu
Hemsida logotyp: www.dbu.nu
Instagram logotyp: Dovblindbarnochungdom
Facebook logotyp: DBU - Dövblind Barn och Ungdom
DBU för medlemmar

Du och ditt medlemskap är viktigt för oss, då vi arbetar för att alla personer med dövblindhet ska få rätt till full delaktighet, jämlikhet, självständighet och självbestämmande på alla områden i samhället. 


Om du har frågor kring medlemskapet kontakta gärna DBU på e-post: dbu@dbu.nu

Klicka här för elektroniskt medlemsansökan för Dövblind Barn och Ungdom - DBU.