Är du en dövblind förälder? Läs gärna vad vi gjort tillsammans med alla andra familjer.

Vi har haft vår 11:e familjevecka på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro som ligger i Halland. En riktig härlig sommar då det var riktigt varmt och fint väder hela veckan.

Den här gången kom det två nya familjer som aldrig varit med tidigare, jätteroligt för oss alla att få se några, eller ja, ganska många nya ansikten. Vi började med att checka in på skolan, miljön där var jättefin, härlig och stor. Det fanns bland annat uteschack som våra barn ofta lekte med.

Vi vuxna hade en föreläsning kring teman om stresshantering och mindfullness med Petra Liljeblad och Linda Forshaw där vi fick lära oss hur kroppen mår och vad man kan göra för att må bättre. Sedan fick barnen prova på Yoga med dem, likaså vi vuxna. Många av oss har aldrig provat på Yoga innan och insåg hur jobbigt det var. Jag som fått en bild framför mig där man bara sitter, blundar och drömmer bort sig, liksom tänkte: "Oj, är jag så otränad på vissa ställen i kroppen!". Väldigt nyttig erfarenhet fick vi ta med oss hem.

Vi hade en väldigt intressant tema som hette 72 timmar som handlar om vad man bör ha i sitt hem vid ett eventuellt strömavbrott eller en krissituation. Vi fick veta att bland annat är det alltid bra att ha plastdunkar hemma att kunna ha vatten i, då det lätt kan bli panik i affärerna vid en krissituation där alla nödvändiga varor kan ta slut snabbt. Så det är alltid bra att förbereda sig då man aldrig kan veta vad som kan hända.

Maria Collin Jensen kom och lärde oss socialhaptiska signaler för nybörjare. Barnen fick öva på ledsagning med ögonlappar och hörselskydd. De hade kul och fick prova på hur det är att vara dövblind. En aha upplevelse!
Sist men inte minst så såg alla fram emot den här dagen... Då vi åkte till Liseberg! En fartfylld och riktig het dag, men jätteskönt att svalka sig när vi åkte karuseller.

Som varje år så var det minidisco för barnen sista kvällen, den här gången med prisutdelning för femkampen de haft dagen innan. Vi vuxna hade ett härligt umgänge och farväl för vissa deltagare som var tvungna att resa hem tidigt dagen efter.
När veckan tog slut så var vi alla trötta, positiva och nöjda. Kul att få träffa gamla och nya vänner. Vi längtar redan till nästa år då vi alla får träffas igen som alltid. Hoppas ni hänger med oss nästa gång, och ni kommer inte att ångra er!

Text: Helen Edholm, ordförande för familjesektionen